E-mail instellen op je Iphone

1. Gegevens verzamelen

De eerste stap voor het instellen van je e-mailaccount op je Iphone is het verzamelen van de benodigde gegevens. Zorg ervoor dat je de volgende gegevens verzamelt:

• Gebruikersnaam (dit is het e-mailadres dat je gaat instellen)

• Wachtwoord voor het instellen van je mail

• Inkomende server met de bijbehorende poort

• Uitgaande server met de bijbehorende poort

Maak je gebruik van de website hosting & e-mail van Groove Digital, dan ontvang je deze gegevens van ons zodra we alles hebben ingesteld. Heb je de gegevens nog niet? Mail dan naar support@groove-digital.nl met een verzoek om deze gegevens op te vragen.

2. Open de mail app van Apple om een account toe te voegen.

Pak je iPhone bij de hand en open de instellingen. Scroll vervolgens naar beneden tot dat je Mail ziet staan en klik hier op.

Klik nu op Accounts en vervolgens op Nieuwe account.

3. Een nieuw account toevoegen

Nadat je op nieuw account toevoegen hebt geklikt opent er een keuze menu. Selecteer hier de optie Andere.

Kies vervolgens Voeg e-mailaccount toe. In het scherm dat opent vul je alle gegevens in.

• Naam: Gebruik je eigen naam of bedrijfsnaam

• E-mail: Gebruik het e-mailadres dat je wit instellen

• Wachtwoord: Gebruik het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen

• Beschrijving: Een beschrijving voor jezelf

Klik vervolgens op volgende.

4. Serverinstellingen invoeren

Er wordt nu gevraagd om de serverinstellingen in te voeren. Pak de gegevens er bij die wij hebben toegestuurd. Dit ziet er ongeveer zo uit:

LET OP: Kies bij het instellen van de mail voor IMAP. Het kopje met POP3 mag je negeren.

Server inkomende post

Hostnaam

Voer hier de server in voor incoming e-mail berichten. Je kunt ook myfasthosting.email invoeren.

Poort

Deze wordt niet altijd gevraagd. Indien deze wel wordt gevraagd voer je de poort voor inkomende berichten in.

Gebruikersnaam

Voer hier nogmaals het e-mailadres in dat je gaat instellen.

Wachtwoord

Voer hier nogmaals het wachtwoord in dat hoort bij dit e-mailadres.

Server uitgaande post

Hostnaam

Voer hier de server in voor incoming e-mail berichten. Je kunt ook myfasthosting.email invoeren.

Poort

Deze wordt niet altijd gevraagd. Indien deze wel wordt gevraagd voer je de poort voor uitgaande berichten in.

Gebruikersnaam

Voer hier nogmaals het e-mailadres in dat je gaat instellen.

Wachtwoord

Voer hier nogmaals het wachtwoord in dat hoort bij dit e-mailadres.

Als je alles hebt ingesteld klik je op volgende.

5. E-mail instellen afgerond

Je bent klaar! Je kunt nu e-mails versturen en ontvangen vanaf je iPhone.