Plug-ins installeren op WordPress

Plug-ins zijn super handig om bepaalde aanpassingen te doen op je website, die je niet red met je standaard pakket. Er zijn daarom ook duizenden verschillende plug-ins te vinden in de shop, maar hoe installeer je die? We nemen je stap voor stap mee, mocht het toch niet lukken ga dan even naar de contact pagina en neem contact met ons op.

Stap 1: Log in bij je website.

Dit doe je door www.jouwwebsite.nl/wp-admin in de zoekbalk in te vullen. Je wordt nu doorgeschakeld naar een login-pagina, vul je gegevens in om verder te gaan.

Stap 2: Zoek links in het menu "plugins" en klik daar op.

Stap 3: Zoek linksboven naar de knop "nieuwe plugins" en klik daar op. Je komt nu in de plug-in shop terecht.

Stap 4: Zoek de plugin die je nodig hebt.

Nu bevindt je je in de plugin shop en kan je gaan zoeken naar de juiste plugins voor jouw website. Je kan dit doen door op de tabladen "uitgelicht", "populair", "aanbevolen" te klikken. En lekker te gaan zoeken, op de pagina's van de plugins is talloze informatie te vinden over waar deze plugin wel niet goed voor is en wat het kan toevoegen aan jouw website.

Maar misschien heeft iemand wel een plugin aangeraden bij je en wil je deze gewoon zoeken, dit kan je rechts doen via de zoekbalk. Typ hier de naam in en je zult hem snel genoeg tegenkomen.

Stap 5: Installeer de plugin.

Als je de juiste plugin gevonden hebt kan je deze gaan installeren, klik op de knop "nu installeren".

Stap 6: Activeer plugin.

Sommige plugins activeren automatisch, maar de meeste niet. Klik wederom links in het menu op de "plugins" knop. Je komt nu in het overzicht van alle plugins die op jouw website zijn geïnstalleerd. Onder de naam van je plugin bevind zich een knop met "plugin activeren" of "plugin deactiveren", op die manier kan je dus switchen tussen verschillende plugins.

Als je verder nog vragen hebt hierover, klik dan even door naar onze contact pagina en neem contact met ons op. Wij zullen zo snel mogelijk bij je terugkomen om je verder te helpen.