Google Ads gebruiker toevoegen

In een paar stappen kun je een gebruiker aan je bedrijf toevoegen, zodat zij/hij kan meebeslissen over jouw advertenties.

Deze optie is erg handig als, bijvoorbeeld, iemand anders dan jij de advertenties beheert.

Hieronder leggen we het in een paar eenvoudige stappen uit:

Stap 1: Inloggen bij Google Ads

Ga naar de website van Google Ads, we zullen hieronder de link plaatsen:

“https://Ads.Google.nl”

Stap 2: Navigeer naar tools

Als je bent ingelogd, dan komen er rechtsboven in het scherm een aantal opties te staan. Klik dan op “tools en instellingen”.

Als je je muis op Tools en instellingen houdt, dan klapt er een menu uit. Klik vervolgens op “toegang & beveiliging”, nu kom je in het menu waar je kan zien wie er allemaal toegang heeft tot wat.

Stap 3: Voeg een gebruiker toe

Als je op de pagina bent dan kan je zien wie er allemaal toegang heeft en ook waarvoor ze toegang hebben. Maar hier kan je dus ook andere gebruikers toevoegen, dit kan je doen door op de blauwe knop met de plus erin te klikken.

Stap 4: Tot wat krijgt de gebruiker toegang?

Nadat je op de blauwe knop hebt gedrukt kan je ervoor kiezen waarvoor je deze gebruiker allemaal toegang wilt geven. Dit kan verschillen tussen alleen tools gebruiken en rapporten lezen, tot volledige toegang. Denk goed na waarvoor je iemand toegang geeft en wat diegene precies nodig heeft.

Hier staat heel duidelijk aangegeven dat als je iemand toegang geeft, waarvoor hij dan precies toegang krijgt.

Als je hier uit bent klik je vervolgens op “gebruiker uitnodigen”, nu krijgt diegene een mail met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan uw team. Als degene deze uitnodiging accepteert kan hij meteen aan de slag met zijn werkzaamheden.