Betekenis directory structuur:

De Directory structuur van een website is een verzameling van bestanden geordend in een map. Een website heeft op een computer of het internet altijd een eigen directory. In deze directory komen alle bestanden te staan die via internet opvraagbaar moeten zijn. Dat zijn de webpagina’s (HTML bestanden), plaatjes die op de webpagina’s staan, etc. Verschillende benamingen voor website directory zijn “root”, “site root” of “web root”.

Structuur

Het top-level staat bekend als de root folder. (In dit voorbeeld is dat de hoofdmap genaamd voorbeelden-site.) De hoofdmap bevat alle andere bestanden en mappen voor een website.

Relaties

De connectie tussen bestanden en mappen op een website wordt beschreven met dezelfde terminologie als een stamboom.

De map example-site is een ouder van de mappen activities, music en theater.

De activities, music en theater folders zijn kinderen van de example-site folder.

Homepages

De belangrijkste homepages van een in HTML geschreven site heet index.html (en de homepage van elke sectie in een child folder). Web servers zijn normaal ingesteld om terug te keren naar het index.html bestand als geen bestandsnaam is opgegeven.

Dus, als je example-site.com opgeeft, zal het example-site.com/index.html teruggeven, en example-site.com/music zal example-site.com/music/index.html teruggeven.